O meni

Ambiciozan sam, uporan, željan znanja i ne bojim se rada.

Ja sam Jurica Barjaktarević. 

Završio sam preddiplomski stručni studij fizioterapije na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci. Bio sam jedan od najboljih studenata svoje generacije te napisao rad na temu: „Učinak neinvazivne spinalne dekompresije u liječenju boli u lumbosakralnom segmentu“. Za potrebe rada provodio sam istraživanje u Centru održanja i poboljšanja zdravlja i psihofizičke kondicije „Amica Medica“. Ovaj rad objavljen je u časopisu „World of health”.

U sportu sam radio s profesionalnim nogometnim sportašima na području Rijeke, ponajviše s Ivanom Vargićem, zatim u HNK-u Gorica te sam pomagao u habilitaciji i rehabilitaciji nekih igrača. Povremeno sam radio s vaterpolistima, rukometašima i tenisačima, a najviše s plivačima.

Smatram da je važno spomenuti da se bavim problematikom mišićnog koštanog sustava elitnog plivanja gdje svoje vještine prenosim na najbolje hrvatske plivače poput Ane Blažević.

Trenutno sam aktivni fizioterapeut u PK-u Maksimir, HAPK-u Mladost, nekolicini plivača na području grada Zagreba te također radim u Hrvatskom plivačkom savezu – često ih pratim po velikim svjetskim prvenstvima ili dalekim pripremama, što istovremeno od mene iziskuje odgovornost kako bih najbolje pripremio naše sportaše, ali upravo to mi istovremeno daje želju za razvoj najbolje, najsigurnije i najnaprednije pripreme sportaša u svakom fizičkom aspektu – od prevencije ozljeda i opuštanja do samog jačanja sportaša.

Spreman sam za daljnje usavršavanje i učenje kako bih što više napredovao i mogao biti od veće koristi ljudima oko sebe. Stoga i koristim najnovije metode koje uključuju električna mjerenja sile i opsega pokreta pri rehabilitaciji, Unique spravu koja koristi free motion tehniku za bolju adaptaciju zgloba na vježbanje te tehnike u skladu s najnovijim istraživanjima što se tiče neuromuskularne adaptacije zgloba na opterećenje za potrebe svakodnevnog života ili profesionalnog stupnja trenažnog procesa.

U središtu mog zanimanja jest biomehanika tijela, rehabilitacija mišićno-koštanog sustava u svakodnevnom životu i u sportu te rehabilitacija pokretom i usavršavanje pokreta.

Cilj mi je raditi po principu praćenja utvrđenih i novoutvrđenih znanstvenih teorija te se koristiti najnovijim znanstvenim spoznajama s ciljem rehabilitacije, brzog oporavka, postizanja maksimalnog anaerobnog i/ili aerobnog potencijala, usavršavanja pokreta razumijevanjem biomehanike i korištenja mišića, odnosno njihova odnosa u pokretu.

Od malih nogu bavim se sportom te je to  jedan  od razloga zašto toliko volim fizioterapiju. Judom sam se bavio 10 godina, u sklopu juda dvije sam godine išao i na jiu jitsu, potom sam prešao na bodybuilding te na powerlifting. U judu i powerliftingu postizao sam značajne sportske uspjehe, na državnoj razini postizao sam uspjehe u powerliftingu te sam osvojio pokoju međunarodnu medalju u judu. 2019. godine prohodao sam Camino de Santiago, hodočašće dugo 800 km kroz cijelu Španjolsku, od Saint Jean Pied de Porta do Santiaga de Compostele.

OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE

Cochrane Croatia – sustavni pregled literature – edukacija

World Swimming Coaches Associaton (WSCA) – Specialized Dryland Clinic –
extremities care in swimming – seminar

Maitland IMTA – edukacija

Hrvatski Olimpijski Odbor (HOO) – Ozljeda sportaša – prevencija, dijagnostika, liječenje –
tečaj trajne edukacije zdravstvenih djelatnika u sportu – edukacija

Neurodynamics – edukacija

Dynamic Neuromuscular Stabilization (DNS) – edukacija

Tehnike primjene ortoza i bandaža u vrhunskom sportu – edukacija

Rehabilitacija sportaša – edukacija

Kinesiotaping – edukacija

Spinal manipulation techniques 2 – edukacija

Spinal manipulation techniques 1 – edukacija

Certificate of Achievement – Discovering Personality with Jordan B. Peterson

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci – Diplomski sveučilišni studij Fizioterapije

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci-prvostupnik fizioterapije
Preddiplomski stručni studij Fizioterapije

Srednja škola za medicinske sestre i tehničare Vinogradska – Medicinski tehničar

Volim pisati. Volim prenositi znanje. Zato sam i otvorio blog…

Jedan običan telefonski poziv dovoljan je start kako bi se rješili svojih problema. Jednim pozivom dogovorit ćemo sastanak uživo. 

Želite ispričati svoju priču kako bi mi što bolje shvatili vaš problem? Nema problema. Pošaljite mail. Mi ćemo se javiti povratno.